guldglitter.blogg.se

Gammalt hus

Publicerad 2015-04-16 23:44:31 i Allmänt,

Visste inte riktigt vad jag skulle göra idag då jag vaknade imorse. Mitt i mitt frukostfix så plingade det i mobilen. Jag visste då vad jag skulle göra, jag kastade på mig kläder, lade frukosten i en burk och gick över till en kompis. Därifrån åkte vi till Sandträsk. Vi skulle nämligen flytta på en skoter. Ja, den satt i ett hus där den blivit inkörd från baksidan och taket var på god väg att rasa in där.
Man kan bara se ytterst lite på bilden hur taket lutar, men bakom väggen till höger stack det ut takplankor. Hade inte turen med oss eftersom skotern var bara ett par cm för bred för öppningen. Fick leta runt efter något, en gammal yxa och en kofot. Nej det gick inte. Till slut hittades en jätterostig gammal såg. Så sågade av nedre delen av listen på höger sida och lossade biten med kofoten. Sen kunde vi dra ut skotern ur rummet. Bättre det än att låta den bli platt. 
 
Gick och kollade runt i huset också. Tycker ju att det är så sjukt intressant. Får upp bilder om hur det kan ha sett ut och varit en gång i tiden. Det hade tydligen vart en affär förr. 
Åh, kalla mig dåre men det här gillar jag skarpt. Gammalt hus som inte vart bebott på flera år, mer eller mindre tomma rum och en hel del flagnad målarfärg. Går in i ett rum, kollar mig omkring, fräschar upp och tillsätter möbler i fantasin, sen kommer människorna. Klädda i aningen omorderna kläder, ser hur dom rör sig och jag hör hur dom pratar. Min fantasi går verkligen lös på såna här platser! 
 
Nä nu är klockan sent och det är dags att sova. God  natt! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela