guldglitter.blogg.se

Konstig dröm

Publicerad 2015-04-08 10:35:28 i Allmänt,

Men så skumt man kan drömma ibland, den här gången kändes allt så himla verkligt. Ja, jag drömde att jag hade svårt att somna och att jag var ensam (bor med rumskamrat). Jag kände mig rädd som om det var ondska och illvilja i rummet. Jag kämpade med att försöka få tag i någon på mobilen, vem som helst. Ljusstyrkefunktionen på mobilen var helt ur balans så ju mörkare det var desto mörkare blev displayen och jag kunde bara se jättesvagt. Mobildisplayen lyste knappt och ögonen ville inte fokusera. Försökte tända lampan flera gånger men den slocknade bara efter några sekunder. Det var riktigt så att jag kände klicket i fingret då jag tryckte på lampknappen. Jag var därmed helt övertygad om att jag var vaken på riktigt. 
 
Försöker att lyckas ringa någon igen, men mobilen hoppar bara runt mellan olika internetsidor helt okontrollerat. Tänder lampan igen och tänker att mobilen kanske fungerar bättre i vardagsrummet och innan jag ställt mig upp så hade lampan slocknat. Då jag var vid dörren så upptäckte jag att mina pyjamasbyxor var borta, kände mig kall om benen. Gick ut och la mig på soffan, försökte att känna mig lugn och trygg. Såg hur månskenet kastade skuggor på väggen, grenar från trädet utanför. Fast inte bara det. Skuggan av en dam hamnade också på väggen, hon stod förmodligen på balkongen bakom mig. Jag vågade inte kolla efter. Kände hur missnöjd hon var, över vad har jag ingen aning om. Sådär missnöjd att man är aningen frustrerad. Fortsätter att försöka med mobilen, men så fort jag höll i den så försvann den. Försökte om och om igen. Tänkte att om jag slår på tvn så är jag tryggare, då kommer jag att ha både ljud och bild. Då kanske allt annat bara försvinner, men jag får inte igång tvn. Lägger ner huvudet mot soffan och ger upp. Helt plötsligt så hör jag Two and a half men melodin i huvudet, den blev bara högre och högre. Vaknar. 
 
Fattade ingenting, hade det hänt eller inte? Hur lyckades jag komma tillbaka från soffan utan att märka något? Jahaa, det var en dröm. Hade bara sovit i en timme ungefär. Skrev ner vad jag precis hade drömt och somnade om. Drömmar kan allt vara riktigt konstiga ibland. Många gånger så känns det verkligen som att man är helt vaken också. Läskigt. :) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela